NU kan det kanske vara dags!?

Inatt hade Jane sammandragningar, värkar, hennes rygg gjorde ont, menssmärta och humör svängningar som etta duga. det känns jätte spännande, men vad jobbigt jag hade att gå till jobbet, dels hade vi inte sovit mycket då värkarna kom på natten, och sen ville jag inte lämna jane, tänk om hennes vattens kulle gå. jag vill ju bara se den minnen, när hennes byxor blir dränkta! ja jag vet att det inte är som på film, men jag hoppas ändå på det. vid kontakt emd förlossningen sa de att ville vår käre ut nu så får den det, de gör ingt för att hålla den inne.
imorgon ska jag iväg och jobba igen men jag har en känsla av att jane kommer att ringa mig. säga- nu är det dags!

jag är nervös, det känns så verkligt nu, som om jag nästan kan ta på känslan, på barnet. det är så spännande att veta att jag kanske får bli pappa på riktigt snart. jag anser nämligen att man är pappa från dag 1 i en graviditet, även om det är när barnet kommer som man verkligen känner så.
har de senaste dagarna haft storslagna idéer om att städa vinden, köpa mat förråd och använda matkällaren till blöjlager. allt som tyder på att det inte bara är janes hormoner som spelar oss ett spratt. jag har varit glad hela dagen, och på jobbet sa jag åt dem att, jane kanske ringer och då måste jag hem.
gissa vad? telefonen gick varm, men allt var jobbrelaterat, men varje gång tog mitt hjärta ett glädjeskutt.

Hon lagade förövrigt chili con carne till mig idag, det var helt underbart att komma hem till nylagad amt coh en glad och gravid fästmö. jag mådde så bra av allt idag, och imorgon är det jobb igen, om inte vår bebis sticker hål på hinnan så vattnet försar ut och jane får vrkar, då tar jag pappaledigt.
inatt packade vi också de sista inför bb.
och där har vi en fråga, vet ni om det finns internet att tillgå på sjukhuset, och isåfall hur?
vi tänkte iaf ta med datorn så vi akn skriva allteftersoms aker sker, även om det aknske måste postas senare, men vore roligt att ha data direkt från händelsernas centrum!
shit jag är förväntansfull!

tänk om jag får mitt barn nu?

Ny tank

Skaffade precis en M10 wolverine till world of tanks, har inte ens kört den än.
det ska bli kul att få testa den, har alltid sett fram emot att använda amerikanska TD´s tack vare deras rörliga torn. får hoppas att den lever upp till mina förväntningar bara.

så här ser den ut:önska mig god jaktlycka!


Jane länkar bra

idag länkade Jane till mig, och det gav uppskov, 20 unika besökare, riktigt bra ändå=)
jag har inte orkat blogga så mycket, men det beror på att jag jobbat två nätter och knappt sovit emellan.


Idag har inte gjort så mycket, vi gick och handlade, sen har vi sett på anger mangement.


tank vs manalltså, i krig är allt avsky värt, så de få som faktiskt orkar ta sig ur all panik och sorg, och gör något för att lätta upp stämningen, brukar få till det=)VILL HA!!!

Jag vill Jag vill Jag vill ha!
någon som spelat?
funderar mest på till xbox 360 då min dator inte är av top klass, köpte den detta året för 8000kr från komplet.
men det vore kul att ha till bägge. men nu har jag ju barn att tänka på så det kanske inte ens kommer till något av dem nä, vi får se.
men i allafall, någon som testat det, vad har ni för reaktioner om det?

fråga om nyfödd

Vi funderar på att i början av hemgången låta vårat barn sova i liggdelen av vagnen, men att ta liggdelen till sängen och ha emellan oss, så att det är trångt och skönt för vår nyfödde vän. så hon har mer en "livmoder" känsla, och på så sätt kanske lugnar barnet.

någon som vet om detta funkar?
vi vill testa iaf, om inte annat för att få vara abrnet extra nära ett tag.


jobba inatt

Hej inatt ska jag jobba natt igen, känns kul men samtidgt jobbigt att lämna jane igen, men jag kommer tillbaka i morgon, och som seden bjuder så ska hon väckas med frukost på sängen.
jag älskar verkligen att få ta hand om henne!
målat igen

Nu har jag och Jane målat spjällsängen igen, imorgon går vi troligtvis och köper madrass.
snart får vi ett spjällskydd!
snart är det dags att flytta in sängen i sovrummet och då är vi beredda på vår lilla ängel att komma=)

jag ser så mycket fram emot detta att det svider i fingrarna, kom hit nu, fast inte före januari.. men NU!
jag vet inte hur många av ert där som läser som har barn, eller om ni hade samma iver, men jag längtar så jag snart klättrar på väggarna.


En sak ni ska veta

Jag älskar dig Jane!
DU är mitt liv!

Att vara tillsammans med dig gör att mitt liv går så mycket bättre.
det finns inte en enda dag då jag ångrar mitt val att ge mitt hjärta till dig.
må det vara du och jag för evigt. och snart även vårat vackra lilla barn."do not ever leave this life, this time, this world."


Kommentars rekord!

Idag slog jag mitt kommentars rekord, riktigt kul=)
dock är det samma männsika men iaf, 3 kommentarer.

så här är en länk till Eriiza

och här är en till min älskade Jane=D
Jag är med!

jag tävlar om dessa ögonskuggor!för att vara med och tävla tryck här!


Fryser du?
Kallt så här på höst dagarna?
ja de tycker vi nog alla men ska vi värma oss till priset av döda djur?
det är väldigt vanligt att köpa "fina" kläder, som innehåller djur, många av de lite högre samhällsklassena och då speciellt kvinnor går gärna runt med till exempel mink kläder, men de möter alltid en oseriös och brutal död, och själva liken? ja de slängs på hög som avfall.

Du som har ett pälsplagg som kommer från en fabrik, snälla släng det.
jag är inte mot att döda djur (faktiskt) men att döda djur på elaka sätt och sen bara använda en bråkdel av dem, de är fel, men jägare (speciellt traditionella) som använder allt, ben, kött, päls, leder horn med mera, de är ändå okej, och när man tar djur för överlevnad mer än för bara maten. förstår ni hur jag menar?


Janes pappa på besök

Nu kommer snart janes pappa och hans son simon på besök.
så nu ska det bli kul att visa runt lite på allt det nya.
förmodligen blir det lite kaffe och prat också.

en bild på vår underbara spjällsäng, den var träfärgad först men nu är den svart, den ska målan något lagger till, sen ska den ha ett svart spjällskydd och färgglada sängkläder.
på väggen ovanför sängen ska det hänga ett snyggt hjärta, bild kommer när allt är fixat.
(vi måste köpa en madrass med!)


Speltips!

Hej Läsare!
Ville bara tipsa om ett spel jag sitter och spelar när jane ligger och vilar men inte jag, då sitter jag brevid henne i vår stora stora säng och spelar Memoir'44 på datorn, det är ett online strategispel som man lär sig på 3 minuter, och som gratis spekan man spela ca 20 matcher, men varje match tar oftast mellan 20-45 minutså det är ändå helt okej skulle jag säga, sen kna man uppgradera spelet så att man kan bygga egna scenarion med, som alla inklusive du själv kan spela.
Fem Fakta OM.Panzer VI -tiger (bilden i slutet av varje inlägg)

1* Tiger stridsvagnen var den stridsvagn de allierade (ryssar, britter och amerikanare i synerhet) var mest rädda för, den hade bäst pansar på sin tid och en eldkraft som var enorm.

2* Den bästa stridsvagns komendanten inom tiger typen var Michael wittmann han slog ut 141 fientliga stridsvagnar och 132 kanoner, långt mycker mer än någon allierad stridsvagns komendant någonsin uppnåt.

3* Den största svagheten Tigern hade var dess egen design, den var för modern, för sårbar inombords och svår servad, vilked gjorde att när kriget gick sämre för tyskarna övergavs många tigrar på grund av att man saknade reservdeler och plats att reparera dem på.

4* idag finns det bara en enda fungerande Tiger kvar i världen, men 2 till håller på att restaureras, det är dock oklart om de någonsin kommer att bli färdiga.

5* Tiger stridsvagnen började desigenas redan 1937 då tyskarna ville ha en stridsvagn som kunde absorbera enorm eldkraft och som kunde anfalla fästen och bunkrar utan skräck om att själv ta skada. den blev dock inte färdig förän sent 1942 och såg sin första strid nära leningrad (soviet) och där var den nja, kanske inte alls så bra de hade hoppats på, den togs i bruk för tidigt och därav med för många små fel, de flesta gick sönder redan innan de kom i strid, och andra slog ut av sovjetiska anti-tank kanoner som var nergrävda och svåra för stridsvagns besttningarna att se. Men i afrika, i det öppna, dominerade den stort, men där sattes den aldrig in i stort antal.


Bebis Bebis Bebis!
Just nu sitter jag och Jane vid datorerna, snackar lite om bebis.
det här med att få barn, det är något man inte ska ta lätt på tycker jag, men faktum är att barn är helt narutligt. vilken ålder man skaffar barn i är något alla är oense om tidsmässigt, vissa säger 30+ andra 40+ och jag, tycker att barn ska man skaffa när man mognat tillräckligt och vågar ta ansvar, och är beredd på att ta ansvar för sitt barn. men det kommer inte helt lätt, det gör det faktiskt inte. att vara tvungen att ta paus från vissa saker har jag varit väl medveten om att det är så det måste bli, men precis som alla vanor är det lite smärtsamt, men även lite spännande. jag har fått lägga warhammer, flames of war på hyllan, men till vilket pris? jo till ett pris av ett barn och då känner jag att det faktiskt är helt okej ändå. det är kul att mogna, att de på jobbet har något att fråga om, att man känner sig viktig på något sätt. för nu är jag mer viktig än någonsin innan, jag ska hjälpa en mäniska att byggas upp, det är mina val, mina ståndpunkter som jag ska föra vidare (till viss mån).
sen ska alla få försöka forma sina egna åsikter, och att ta ansvar och prioritera tycker jag ska bli viktigt att få lära ut.


tre saker som jag känner att jag vill göra för mitt barn inom uppforstran är.
*ta ansvar* att barnet själv i rimlig ålder ska få lära sig att handla själv men också att inse konsekvenser, så väl bra som mindre bra. som till exempel, att vattna blommorna är en fördel för då dör de inte, men att ska man ha ett djur måste man ta ansvar för det (med hjälp från oss givetvis, allt ska inte läggas på ett barn, men barn ska inte heller kunna få styra och ställa som de vill.)

*inte skämma bort* barnet ska inte få allt hon/han pekar på, det är fel i mångt och mycket. vill man ha tre leksaker ska så är inte det alltid självklart, ibland får man bara en och då får man nöja sig med det, att det dyraste defenetivt inte alltid är det bästa (många kläder och leksaker som kostar flera 100-lappar mer än andra är oftast ändå av samma kvalité)

*prioritera och argumentera* att kunna argumentera är något man bör lära sig, för man kommer långt på det, och det hjälper en genom hela livet. vill hon/han börja spela instrument eller liknande ska denne kunna argumentera varför det just är så, och att säga -men dom gör ju det- är inte godtagbart. det viktigaste är att kunna tänka, och att jobba utifrån andras så väl som sitt eget perspektiv om saker.


lite från mitt hem<3

Här är två väldigt fina bilder från när vi ahde satt ihop vårat skötbord, som ajg änsålänge är väldigt nöjd med. har  dock inte fått testa att använda det på riktigt än.
jag längtar tills vår lilla vän ska komma ut!
den 5e januari är det beräknat att jag ska bli pappa på heltid och Jane ska bli mamma. det är kul att vara med, och att vara pappa ledig sen. får se hur vi löser allt men jag ska vara hemma 2 månader med barnet är det bestämt. iaf mellan oss, sen är det bara att koll att jobbet tycker det rä okej, men eftersom ajg bara är timvikarie ska det nog inte vara några som helst problem!

att få barn!? ja det känns läskigt, skrämmande men helt underbart. jag tror att om man inte blir jävligt skraj av den tanken, ja då är det något fel hos en kanske inte allvarligt. men jag tror att man bör bli rädd, iaf någon gång. för det är någonting väldigt stort man faktiskt gör.
men känslan mellan mig och jane är väldigt bra, vi har klart för oss allt vi ska göra och vi står enade hela tiden.
så att bli pappa ska bli kul, och faktum är att jag alltid velat bli pappa i tidig ålder.

har ni frågor om vår graviditet är det bara att ställa dem!
(OBS! bilen är med bara för att Jane vill :P dock hatar vi bägge barbie dockor och allt de präntar in, men bilen är rätt söt, PINK power!!! OBS!)

World Of Tanks

Sitter brevid jane och spelar world of tanks.
ett riktigt roligt spel faktiskt!

här är en download länk : http://worldoftanks.eu/game/

spelet är grattis, men man tjänar på att köpa premium, men det är absolut inte nödvändigt!Någon som har spelat operation barbarossa?

Är det någon av er som har spelat ett spel från Zvezda som heter operation barbarossa?
jag är jätte nyfiken på det då det har roliga (och billiga) modeller.
det billigaste jag har hittat är på deras hemsida, och där kostar ca 600 kr med frakt.
men det ä'r ett spel som erbjuder följande saker (vad jag känner)
* mångfald, du kan bygga egna scenraion eller spela historiskt.*
*måla, bygga och samla på egan modeller*
*det passar alla åldrar, iaf 8+*
*strategiskt tänkande och risk beräkning gör spelet givande* 

 
Första dagen med min nya blogg-design

Solklart roligt!

Jag trivs jätte bra med blogge, lär vara roligare att blogga nu när allt annat är fint, och igår hade jag besöks rekord hela 10 stycken, wow! snart är jag ikapp min kära Jane på ca 160 om dagen.
Jane har jobbat hårt med den och det märks, saknar bara lite mer nils bilder, så som en sherman eller panzer IV och kanske något mer flygplan eller så, men i det stora hela, helt underbart!

idag har jag jobbat natt, och det var den snabbaste natten jag gjort, och nätter är så kul att jobba med, man är ensam och jo
bbar 9,5 timmar.
senare idag ska jag och jane jobba vidare på vår spjällsäng till bebisen, det är en vanlig spjällsäng som vi köpte för 150 kr, nu är den svart målad,ska målas ett lager till och sen är den nog klar, jag ska be henne att maila överlite bilder som jag kan lägga upp. hon har fotoshop, inte jag:P

Fem Fakta OM.

Warhammer

1# Warhammer är ett spel som tränar dig påmatte, engelska, strategi, logiskt tänkande, sannolikhets lära och mer därtill.
2# Jag började som åtta åring med den, men då mest som lek, det har hängt kvar än i dag, men just nu står allt på hyllan inför kommande barn.
3# Warhammer går att spela med från 6 år tills man dör.
4# Man kan jobbasom proffisionel warhammer spelare och dra in 100,000 pund om man har tur och vinner den finalen.
5# det finns, ready to play figurer och figurer med över 200 delar att limma ihop.

Nils hemska flicka gästbloggar

Hejsan på er. Äntligen är Nils nya design klar och redo för användning! Jag lovade Nils att ha den klar för ungefär en månad sedan, men orken till att designa den tog helt enkelt slut. Jag personligen blev väldigt nöjd med hur den ser ut! Det kommer dock att läggas till en del extrasaker i menyn mm. som en rosa barbiebil i menyn! Denna är till för enbart utpressande syfte då Nils absolut inte kan koda bort bilen själv utan måste ta min hjälp till det. Man undrar vad som skall krävas för att jag tar bort den? Fast å andra sidan kanske jag behåller den där som en liten vattenstämpel att Jane var här?


Jag tycker att livet med Nils är underbart. Många av er som läser hans blogg, hur många det nu än är, känner nog inte till så mycket om mig då vi har valt att hålla mig lite vid sidan om av personliga orsaker. Men nu har vi bestämt att strunta i det så ni kan gärna kika in på min personliga blogg där jag skriver mycket om vårat liv tillsammans. Nils är en underbar människa att leva med och han har hjälpt mig upp från så mycket. Jag har honom att tacka för allt, allra mest vårat liv tillsammans.


Detta är en bild som min vän Anniz tog på oss för ett tag sedan.
Jag älskar hennes bilder på oss! Nu skulle jag uppskatta om ni kikade in på min blogg och berättade vad ni tycker om Nils nya design :) Ge gärna kritik!

Jane / COCONUT / http://coconutwonder.blogg.se/

Fem Fakta OM.


Min Barndom.

1# jag har flyttat i genomsnitt en gång per år från att jag föddes tills jag blev 12.
2# Den första modellen jag fick  satte grunden för ett intresse som lever kvar än idag (En P-51D Msutang i skala 1:72 från Airfix)
3# Vi hade fårfarm med ca 30 får.
4# När jag var 5år började min pappa lära mig att använda vapen.
5# Jag har växt upp i strömstads området men flyttade när jag blev 13.

RSS 2.0