Fem Fakta OM.Panzer VI -tiger (bilden i slutet av varje inlägg)

1* Tiger stridsvagnen var den stridsvagn de allierade (ryssar, britter och amerikanare i synerhet) var mest rädda för, den hade bäst pansar på sin tid och en eldkraft som var enorm.

2* Den bästa stridsvagns komendanten inom tiger typen var Michael wittmann han slog ut 141 fientliga stridsvagnar och 132 kanoner, långt mycker mer än någon allierad stridsvagns komendant någonsin uppnåt.

3* Den största svagheten Tigern hade var dess egen design, den var för modern, för sårbar inombords och svår servad, vilked gjorde att när kriget gick sämre för tyskarna övergavs många tigrar på grund av att man saknade reservdeler och plats att reparera dem på.

4* idag finns det bara en enda fungerande Tiger kvar i världen, men 2 till håller på att restaureras, det är dock oklart om de någonsin kommer att bli färdiga.

5* Tiger stridsvagnen började desigenas redan 1937 då tyskarna ville ha en stridsvagn som kunde absorbera enorm eldkraft och som kunde anfalla fästen och bunkrar utan skräck om att själv ta skada. den blev dock inte färdig förän sent 1942 och såg sin första strid nära leningrad (soviet) och där var den nja, kanske inte alls så bra de hade hoppats på, den togs i bruk för tidigt och därav med för många små fel, de flesta gick sönder redan innan de kom i strid, och andra slog ut av sovjetiska anti-tank kanoner som var nergrävda och svåra för stridsvagns besttningarna att se. Men i afrika, i det öppna, dominerade den stort, men där sattes den aldrig in i stort antal.Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0