fråga om nyfödd

Vi funderar på att i början av hemgången låta vårat barn sova i liggdelen av vagnen, men att ta liggdelen till sängen och ha emellan oss, så att det är trångt och skönt för vår nyfödde vän. så hon har mer en "livmoder" känsla, och på så sätt kanske lugnar barnet.

någon som vet om detta funkar?
vi vill testa iaf, om inte annat för att få vara abrnet extra nära ett tag.


Postat av: anniz

ska leta upp en sak åt er, får se om jag hittar. Men det är iaf något om att man gör det livmodertrång för barnet, men det fungerar ju ändå. Inte alls många som använder det sättet för att få barnet att känna som om den ligger i livmodern. Det är snarare så att det tydligen kan förebygga spädbarnsdöd.

2011-11-23 @ 17:27:44
URL: http://bloodyhandcuffs.blogg.se/
Postat av: Karro

Strunta i liggdelen och låt barnet sova hos er! Finns många fördelar med samsovning, förutom trygghet och mysfaktorn :)http://www.ap.skorpan.se/SkalattSamsova.htmOch om ni hört några dumheter eller osanningar om samsovning, exempelvis att det skulle vara farligt..

http://anaiah.blogg.se/2010/march/nagra-myter-om-samsovning.html

2011-11-24 @ 12:06:42
URL: http://lillasyskon.webblogg.se/
Postat av: Karro

Men, om ni inte kan, exempelvis på grund av mediciner, så finns det ju såna här: http://www.babynest.se/ - och det borde inte vara så svårt att slänga ihop något liknande själv.Annars är det bra att kolla upp så att madrassen i liggdelen funkar att sova på hela natten, en del är inte så bra för bebisens rygg :)

2011-11-24 @ 12:09:48
URL: http://lillasyskon.webblogg.se/
Postat av: Malin

Hej! Du skrev "hon" vet ni att det är en hon? :D

Grattis till bebisen förresten, jag är gravid också, hur härligt som helst :)Ha det bra och lycka till med bebisen :)

2011-11-25 @ 18:48:59

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0